Zeekraalsalade

Mijn eigen recepten

Deze zeekraal salade is heel snel kraal en verrassend lekker!  Zeekraal kook je niet lang. Het is het lekkerste als het nog een beetje knapperig is. Het hoeft ook zeker niet altijd warm geserveerd te worden.

Dit recept wordt koud of lauw gegeten en is heerlijk naast een visje! Je kan hierbij een lekker stuk brood serveren of rijst of wat gebakken aardappeltjes of aardappels uit de oven.

Zeekraalsalade

Prep Time: 5 Minutes
Cooking Time: 10 Minutes
Total time: 15 Minutes
Servings: 2 Pers

Ingredients

Ingrediënten
  • 300 gram zeekraal
  • 1 kleine winterpeen
  • 1 kleine biet (optioneel
  • 1 knoflookteentje
Voor de dressing:
  • 1 citroen
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl mosterd
  • dille
  • 1 el honing
  • olijfolie

Instructions

1. Spoel de zeekraal af onder stromend water
2. Blancheer de zeekraal 1 minuut in kokend water en spoel direct af onder koud water
3. Snijd de wortel en biet in flinterdunne reepjes (of koop kant en klaar julienne wortel)
4. Pers het teentje knoflook
5. Pers de citroen
6. Maak een dressing van 1,5 el citroensap, 1/2 el olijfolie, 1/2 el fijngehakte dille, 1/2 tl mosterd, wat honing
7. Meng in een schaal de zeekraal met de reepjes wortel en biet en druppel de dressing er overheen
Print