WERKWIJZE

Kennismaking

Als je met mij een afspraak maakt, plannen we eerst een gratis kennismakingsgesprek. Als coach en begeleider vind ik het belangrijk dat we een “klik” hebben en wil ik je een veilig en vertrouwd gevoel geven. Jij moet jezelf vrij voelen om open en eerlijk te zijn, zodat het coachingstraject ook daadwerkelijk effect kan hebben.
Verder wil ik ook een goed beeld krijgen van wat precies jouw hulpvraag is en wil ik tijdens dit gesprek gaan uitleggen hoe we het traject invulling gaan geven.

WERKWIJZE

Voedingsanalyse en Advies

Met alle gegevens die ik van je heb maak ik een lichaams- en een voedingsanalyse en daaraan gekoppeld een persoonlijk voedingsadvies en meestal ook een bewegingsadvies. Daarna maken we samen een plan van aanpak en bepalen we doelstellingen voor de korte en de lange termijn.

Werkwijze

WERKWIJZE

Intakegesprek

In het intakegesprek noteer ik je persoonsgegevens, gezondheidsgegevens en bijzonderheden, zoals motivatie en verwachtingen van het begeleidingstraject. Daarnaast vraag ik naar je huidige eet- en beweegpatroon en doen we de lichaamsmetingen (gewicht, bmi, vetmassa, spiermassa, bloeddruk etc). Ook vraag ik je een week lang een voedingsdagboek bij te houden zodat ik écht een persoonlijk advies voor je kan gaan maken.

WERKWIJZE

Vervolgconsulten

Tijdens de vervolgconsulten bespreken we de voortgang en de zaken waar je tegenaan loopt. Uiteraard bespreken we iedere keer een nieuwe stap om geleidelijk te komen tot een gezonde leefstijl.
Gaat het goed en voel je goed, dan geef ik nog van theorie over Koolhydraten, vetten, eiwitten, vitaminen en mineralen, etiketten leren lezen enz.
Als het lastig is of je hebt veel last van emotie-eten, dan proberen we dit te doorbreken door het doen van oefeningen en opdrachten.